VINNARE 2020

Vinnare 2020

 

Mita Hjelm 1 (2)

Årets Ridsportare

Marita Hjelm, Kinda Ridklubb
A-domare i hoppning samt överdomare från Kisa. Väldigt duktig och engagerad domare som med ett stort mått klokhet och kurage vägleder våra ryttare på tävlingsbanorna i Sverige. En jättebra speakerröst och ett medryckande och vänligt sätt mot ryttare och funktionärer.

Tindra Holmertz SM 2020

Årets Ponnyryttare Dressyr

Tindra Holmertz,
Föreningen Mantorpsryttarna

Har under året haft en uppåtkurva med fina resultat på sina två ponnyhästar. Startade ponny SM i Helsingborg den 27 okt till 2 nov. Red där både individuellt och i Mantorpsryttarnas lag blev det en tredje placering och bronspeng sammanlagt. Red där en ponnykur där de slutade på en fin fjärde plats på 72.7% med ponnyn Brave Heart. Individuellt i SM slutade de på en brons plats.


Kinda RK

Årets Tävlingsarrangör

Kinda Ridklubb

En liten klubb som har sina hopptävlingar på hemmaplan och gör det med bravur är viktig att framhålla. 

Kinda RK har alltid en av Östergötlands finaste hinderparker men även utsmyckning och blommor.  På KINDA RIDKLUBB är inget OMÖJLIGT. 


                             

Stina Landh (1)

Årets Ponnyryttare Fälttävävlan

     Stina Landh

Åkebo rid och körsällskap

Tävlat upp till P-80 under året och deltagit på SM med C-ponnyn Clongeel Chocolate.

Ingår i ryttarutvecklingsgruppen för fälttävlansryttare i Östergötland.

Meja Rydmark (1).

Årets Ponnyryttare Hoppning

Meja Rydmark

Föreningen Sportryttarna   

Placerad inomhus-SM på Grevagården, flertal placeringar upp till medelsvår A på C-ponnyn Dolls Misty Blue.

               


 

Isabell Carlstedt (2)

Årets Ungdomsprestation

       Isabell Carlstedt
Kimstad Ryttarförening

Junior som deltagit inomhus SM med gott resultat, placeringar i nationell och elit 140 på hästen Jalapeño HH.


           


Nina Lilja (5)

Årets Dressyrryttare

Nina Lilja, Föreningen Mantorpsryttarna

Har under året ridit sina fem hästar allt från lätt klass upp till Grand Prix, med fina resultat. Hon var en av ryttarna  i laget  som red Lag SM för Mantorpsryttarna på Strömsholm, laget slutade på en hedrande 7 plats. Sista start för året var på de nationella/elittävlingarna hos Linköpings Fältrittklubb red då Grand Prix på hästen Sundowner.


Sissela Smith använd denna

Årets Hoppryttare

Sissela Smith, Åbt Ridklubb

Med en hög lägstanivå har Sissela radat upp felfria rundor med flertalet hästar på alla höjder. Hon har guidat runt unghästar på de stora arenorna samt plockat många bra placeringar i svår klass både nationellt och internationellt under året. Vann inomhus-SM 2020.

Katrin Norling

Årets Fälttävlansryttare

Katrin Norling, Föreningen Mantorpsryttarna.    

Vinster och placeringar upp till CCI4* med Hulliebullie och Fernando- Ukato. Även startat Wincent af Tollstad upp till 145 hoppning och placeringar upp till 135.


 

Årets Ungdomsledare
Emma Axelsson
Hageby Ridklubb


 

 

Årets Ungdomssektion
Heda Ridklubb, US Pikör

Stina Lundström, Matilda Mars, Malin Lundström, Wilma Samuelsson 

 

Undre raden från vänster: Inez Franzén, Wilma Rosengren, Emilia Gustafsson, Johanna Rosengren
Guerdat o Maddox

 Bästa Östgötauppfödda Tävlingshäst

Albfuehrens Maddox: uppf Liselotte Tillberg

Valacken Maddox är uppfödd av Liselott Tillberg, Norsholm. Fallen ur stofamilj 37 med Cohiba som fader, u. Miami efter välkända Maraton. Började sin karriär med att bli 2:a på Riksföl, fick dubbeldiplom på sitt 3-årstest och vann 3-årschampionatet på Flyinge. Såldes då till Grevlunda och tävlades framgångsrikt av Stefanie Holmén.

 

Symfonie

Bästa Östgötabaserade Avelssto

Symfonie: äg Bitte Sussemilch, Mantorp. 

Symfonie är  född 2006 hos Bitte Sûssemilch, hon har dressyrindex 124 och har tilldelats Elit 2020.  Pappan heter Channon och han är född i Östergötland, mamman Caprille (också elitsto) är också född i Östergötland e. Gauguin de Lully 813.  Mormor Cherie och mormorsmor Chanel är alla diplomston, stostam 8 startades ursprungligen på Öland med tyskt sto från Ostpreussen. Symfonie fick sitt första föl 2010: ett sto e. Blue Horse Don Romantic som fick namnet Romance. Symfonie är fortfarande i Bittes ägo och nu dräktig med Kane 1392. 

Sundsmåla Gård AB

Bästa Uppfödare i Östergötland

Sundsmåla Gård AB, Linköping

Ur stofamilj 70 kom stona Maj och Juni på 80-talet. Cavatina e. Ampere är mamma till godkända hingsten Qurinell 1274 och Charmina. Båda dessa avkommor har fått diplom på sina unghästtest. Charmina kan nu stoltsera med seger i msvb dressyr. Qurinell som är äldre har kommit längre, kan visa upp placeringar i svår dressyr med Malin Rinné i sadeln.

 Cavatina är även mamma till Cavasir SG som tävlades av Jonas Rinné med placeringar i 120-hoppning. Stoet Silviana e. Silvio har fått 3 fina avkommor hos familjen Rinné.